Bahan2:
250 gm mentega
150 gm gula kastor
5 butir telur
1 sudu kecil esen vanila
200 gm tepung naik sendiri
100 gm badam kisar
Cara2:
Pukul mentega, gula dan esen vanila hingga kembang.
Masukkan telur satu persatu dan pukul.
Masukkan tepung naik sendiri dan serbuk badam.
Masukkan ke dalam acuan dan bakar selama 35 minit dengan suhu 175 darjah Celcius.
Monday, October 1, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment