Bahan2:
100 gm tepung gandum
1 kiub pati ayam
60 gm mentega
100 gm kentang berperisa ayam (potato crips), dihancurkan
1 biji kuning telur
2 camca besar susu segar
1 camca besar susu segar (untuk disapu)
2 camca besar bijan
Cara2:
Ayak tepung ke dalam mangkuk.
Gaul dan ramaskan pati ayam bersama mentega hingga rata.
Masukkan serbuk kentang, telur dan susu.
Uli menjadi doh.
Bungkus adunan dengan plastik dan simpan 30 minit di dalam peti sejuk.
Kemudian canai doh dan potong segi empat 2 cm.
Susun di atas dulang bakar yang dilengser dengan sedikit mentega.
Sapu sedikit susu di atas adunan dan tabur bijan.
Bakar pada suhu 190'C hingga keperangan.
Monday, October 1, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment