Bahan2:
Mentega 125 gm
Gula aising 60 gm
Kuning telur 1 biji
Badam kisar 50 gm
Tepung gandum 200 gm
Badam berkulit di potong dua 100 gm
Cara2:
Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan kuning telur pukul hingga sebati.
Campurkan badam kisar diikuti dengan tepung gandum.
Uli sebati canai & terap.
Sapu dengan kuning telur & hiaskan dengan badam bakar hingga masak.
Hias mengikut kegemaran anda atau dengan coklat cair.
Tambahan:
Masa membakar 15 minit
Suhu ketuhar 160'C
Jumlah biskut 26 keping
Thursday, October 4, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment