Bahan2:
500 gm tepung gandum
250 gm gula halus
250 gm minyak sapi
Cara2:
Gaulkan tepung dengan gula dan minyak sapi yang telah dicairkan hingga sebati.
Ambil sedikit adunan dan bulat-bulatkan sebesar guli kemudian dileperkan sedikit.
Bakar hingga elok kuningnya. Setelah masak angkat dan disejukkan.
Kemudian digolekkan di atas gula halus.
Sunday, September 30, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment