Bahan2:
1 ½ cawan tepung beras
300 gram gula
½ cawan air daun pandan
3 gelas santan
4 cawan air
5 cawan air panas
Sedikit kapur
Cara2:
Campurkan satu cawan tepung beras dengan empat cawan air dan kacau rata.
Bahagi dua.
Satu bahagian dimasukkan air daun pandan dan air kapur.
Satu bahagian lagi dicampurkan dengan lima cawan air panas.
Gaul kedua-duanya apabila sejuk.
Masukkan sesudu teh gula ke dalam bekas persegi dibuat daripada daun pandan dan adunan tepung tadi.
Kukus hingga masak.
Campur santan dengan setengah cawan tepung beras dan masak hingga mendidih.
Masukkan ke dalam bekas pandan yang dimasak dengan tepung tadi.
Kukus semula hingga masak.
Thursday, November 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment