Bahan2:
1 ekor ayam kampung
(dibelah lapan)
1 cawan santan cair
½ cawan santan pekat
1 helai daun kunyit
3 keping asam keping
garam dan gula secukup rasa
Bahan Kisar:
10 biji bawang merah
2 inci halia
3 batang serai
1 inci lengkuas
½ cawan lada hitam
10 tangkai cili kering
¼ cawan rempah biji
Cara2:
Masukkan ayam dan bahan kisar dalam kuali.
Tambahkan santan cair.
Biar hingga ayam betul2 hempuk/lembut.
Masukkan asam keping. kalau kurang lembut tambah air.
Biar agak kering baru masukkan santan pekat.
Tambah gula dan garam dan biar kering.
Wednesday, November 21, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment