Bahan2:
Bahan-bahan inti:
½ biji kelapa muda parut
1 ketul gula melaka
4 sudu besar tepung pulut
1 cawan tepung beras
2 cawan santan
Daun pisang
Cara2:
Kelapa dimasak bersama gula melaka hingga kering.
Bulat-bulatkan dan golekkan di atas tepung pulut. Ketepikan dahulu.
Bancuh tepung beras bersama santan dan masukkan sedikit garam.
Kacau hingga separuh masak.
Ambil dua sudu besar bancuhan tepung dan letakkan di atas daun pisang.
Letakkan tiga biji inti dan tutup dengan dua sudu lagi tepung.
Tutup daun pisang dan lipat kedua-dua hujung daun.
Thursday, November 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment