Bahan2:
250 gm mentega
1 cawan gula halus
2 biji telur
1 camca teh esen vanila
2 ½ cawan tepung gandum
1 camca besar serbuk penaik
1 camca teh garam
½ cawan jem strawberi
Cara2:
Putar mentega bersama gula halus hingga sebati.
Masukkan telur dan esen vanila, kacau rata.
Ayak tepung bersama serbuk penaik dan garam.
Masukkan sedikit demi sedikit di dalam adunan mentega dan uli hingga sebati.
Ambil sepertiga doh sebagai lapisan bawah biskut.
Tekan di dalam tin berukuran 25 cm x 30 cm. Sapu rata jem di atasnya.
Parut kasar baki doh dan tabur di atas lapisan jem.
Bakar selama 35 minit pada suhu 180 darjah Celcius hingga kuning keperangan.
Potong segiempat sebelum disimpan.
Wednesday, November 21, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment