Tuesday, November 20, 2007

Steak Daging Senang

Bahan2:
Daging batang pinang ½ kg
2 sudu besar sos lada hitam chef wan
3 sudu besar sos cili gourmet chef wan
1 besar sudu madu

Utk keledek bakar
bersihkan keledek dan grilkan sampai empuk sesekali lumurkan dengan metega.

Kuah black pepper:
1 ulas bawang putih
sedikit mentega utk tumis
sos lada hitam chef wan
sedikit air
garam secukup rasa

Cara2:
Hiris daging setebal lebih kurang 1-1.5 cm.
Gaulkan dengan sos-sos dan madu.
Perap la berapa lama pun, lagi lama lagi ok.
Grill, bbq atau bakar atas kuali.

Untuk kuah:
Bawang putih cincang halus, tumis dengan mentega dan masukkan sos lada hitam chef wan dan air serta garam jika perlu.
Masuk dalam pinggan dan letakkan sos atasnya, bersama keledek yang dibakar dan sayur.

No comments: