Bahan2:
Daging batang pinang ½ kg
2 sudu besar sos lada hitam chef wan
3 sudu besar sos cili gourmet chef wan
1 besar sudu madu
Utk keledek bakar
bersihkan keledek dan grilkan sampai empuk sesekali lumurkan dengan metega.
Kuah black pepper:
1 ulas bawang putih
sedikit mentega utk tumis
sos lada hitam chef wan
sedikit air
garam secukup rasa
Cara2:
Hiris daging setebal lebih kurang 1-1.5 cm.
Gaulkan dengan sos-sos dan madu.
Perap la berapa lama pun, lagi lama lagi ok.
Grill, bbq atau bakar atas kuali.
Untuk kuah:
Bawang putih cincang halus, tumis dengan mentega dan masukkan sos lada hitam chef wan dan air serta garam jika perlu.
Masuk dalam pinggan dan letakkan sos atasnya, bersama keledek yang dibakar dan sayur.
Tuesday, November 20, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment