Bahan2:
1 kg ekor lembu
4 biji buah tomato (dibelah empat)
3 kuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
2 cm kulit kayu manis
20 gm daun sup
1 liter air
Garam
Bahan dimayang:
100 gm bawang merah
40 gm bawang putih
2 cm halia
1 batang serai
Cara2:
Tumiskan semua bahan kecuali ekor lembu, buah tomato dan daun sup.
Bila tumisan garing dan naik baunya, masukkan air dan biarkan sehingga mendidih.
Masukkan ekor lembu yang telah dipotong mengikut kegemaran anda dan biarkan sehingga empuk.
Akhir sekali masukkan tomato dan garam secukupnya.
Sebelum menghidang taburkan daun sup yang telah dihiris halus.
Thursday, October 18, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment