Bahan2:
4 keping daging stik
1 pokok daun ketumbar
3 biji tomato
3 tangkai cili merah
1 sudu teh lada hitam
1 sudu teh ketumbar
1 sudu teh jintan manis
1 sudu teh jintan putih
1 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
garam
minyak sapi untuk menumis
Cara2:
Kisar kesemua bahan dan perapkan bersama daging selama lebih kurang sejam.
Kalau nak lagi sedap perapkan semalaman.
Panaskan minyak sapi,tumis daging tadi.Masukkan garam.
Masak hingga kuah agak kering dan daging empuk.
Hidangkan.
Sesuai dimakan bersama nasi dan roti.
Tuesday, October 16, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment