Bahan2:
300 gm daging lembu
2 biji bawang besar (dihiris)
3 ulas bawang putih (dititik)
125 gm sos tomato
4 sudu besar cili kering (dikisar)
Sedikit kicap cair
Garam secukup rasa
Sedikit air
Minyak untuk menumis
Cara2:
Rebus daging dengan ditambah sedikit pewarna merah sehingga empuk.
Potong daging lebih kurang sebesar 5 cm.
Panasakan minyak & tumis bawang putih sehingga naik baunya.
Masukkan cili kering.
Tumis sehingga pecah minyak.
Masukkan sos tomato & daging yang telah dipotong tadi bersama sedikit air.
Tambahkan sedikit garam & kicap cair.
Masak sehingga kuah agak kering barulah dimasukkan pula hirisan bawang besar.
Kacau seketika & angkat.
Tuesday, October 16, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment