Bahan2:
Ayam dipotong kecil
3 biji kentang-diptong 4
sup bunjut
sedikit lada hitam-ditumbuk halus
bawang merah-ditumbuk
bawang putih-ditumbuk
halia-ditumbuk
sedikit garam secukup rasa
sedkit ajinomoto
daun sup dan daun bawang- dihiris ikut suka(sedang-sedang je)
sedikit minyak masak
dan air sesedap rasa
Cara2:
Masukkan minyak masak kedalam periuk, kemudian tumiskan bawang merah, putih dan halia hingga naik bau.
Masukkan air bersama kentang biarkan air mengelegak dan kentang empuk.
Jangan lupa masukkan sup bunjut dan lada hitam yang telah ditumbuk halus tadi. Kemudian masukkan ayam, biarkan kuah tadi mengelegak dan ayam tadi masak.
Masukkan garam dan ajinomoto sesedap rasa, kecilkan api taburkan daun sup dan daun bawang.
Kemudian bolehlah dihidangkan.
Thursday, October 18, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment