Bahan2:
4 sudu tepung gandum
cendawan butang dibahagi 2 [satu dikisar halus satu lagi potong halus]
1 biji bawang besar[dikisar]
3 biji bawang putih[dikisar]
2 biji kentang [dipotong dadu kecil]
serbuk lada hitam
garam
gula
air
Cara2:
Tumis bawang besar, bawang putih sehingga kuning dan naik bau.
Masukkan kentang dan tunggu sehingga empuk.
Kemudian masukkan cendawan yang dikisar.
Biarkan seketika. Masukkan tepung gandum yg telah dibancuh sambil kacau berterusan [mungkin akan berketul jika tidak dikacau]
Masukkan cendawan yg dopotong halus.
Kemudian masukkan sedikit garam , gula secukup rasa.
Masukkan sedikit serbuk lada hitam mengikut selera.
Biarkan sehingga mendidih.
Potong sedikit daun pasli dan juga daun bawang goreng di tengah.
Makan semasa panas
Thursday, October 18, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment