Tuesday, October 16, 2007

Mama Carrie

Bahan2:
Bahan (a)
250 gm mentega
125 gm icing sugar
275 gm tepung
50 gm tepung jagung
1 sudu makan tepung susu

Bahan (b)
50 ml putih telur
150 gm icing sugar
1 sudu makan tepung jagung

Cara2:
Satukan bahan (a) dan putar selama 2 minit.
Simpan dlm peti sejuk 1/2 jam. Canai adun setebal 1.5 cm dan terap dengan acuan pilihan anda.
Putar putih telur dan gula hinga pekat.
Kemudian masukan tepung jagung.
Bahagikan adunan 2 bahagian yg satu warna
cokelat & yg satu putih.
Sapukan aduan warna putih diatas tepung yg diterap.
Kemudian picitkan/titikkan adunan cokelat bentuk melingtang diatasnya
Gunakan lidi, gariskan bentuk melintang tadi.
Bakar 180 C hingga masak.

No comments: