Bahan2:
Bahan (a)
250 gm mentega
125 gm icing sugar
275 gm tepung
50 gm tepung jagung
1 sudu makan tepung susu
Bahan (b)
50 ml putih telur
150 gm icing sugar
1 sudu makan tepung jagung
Cara2:
Satukan bahan (a) dan putar selama 2 minit.
Simpan dlm peti sejuk 1/2 jam. Canai adun setebal 1.5 cm dan terap dengan acuan pilihan anda.
Putar putih telur dan gula hinga pekat.
Kemudian masukan tepung jagung.
Bahagikan adunan 2 bahagian yg satu warna
cokelat & yg satu putih.
Sapukan aduan warna putih diatas tepung yg diterap.
Kemudian picitkan/titikkan adunan cokelat bentuk melingtang diatasnya
Gunakan lidi, gariskan bentuk melintang tadi.
Bakar 180 C hingga masak.
Tuesday, October 16, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment