Bahan2:
Tepung Berserbuk Penaik "Blue Key" 300g(1/3 kotak)
Gula kastor 150g (2/3 cawan)
Susu tepung(kecuali Anlene) 15g (2 sudu makan)
Lemak/Marjerin 120g (½ cawan)
Madu 30g (5 sudu makan)
Telur 90g (2 biji telur)
Air 165g (¾ cawan)
Perasa Vanila 3g (½ sudu teh)
Cara2:
Panaskan oven pada suhu 180 darjah selsius(C)/350 Farenheit)
Pukul gula, susu tepung,mentega/marjerin bersama madu hingga kembang.
Masukkan telur secara perlahan-lahan sehingga habis.
Ayak tepung berserbuk penaik "Blue Key" dan masukkan ke dalam adunan tadi silih berganti dengan air sehingga habis tepung itu.
Kisar bersama buah-buahan yang digunakan untuk membuat inti.
Letakkan adunan itu ke dalam acuan muffin atau ke dalam acuan kek mangkuk.
Masukkan ke dalam oven selama 20-25minit.
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment