Bahan2:
2 mangkuk isi durian
1 biji kelapa parut
2 keping gula melaka
2 senduk gula pasir (mengikut rasa)
2 helai daun pandan
Sedikit garam
Cara2:
Isi durian disiat-siat menjadi kecil mengikut kesukaan anda.
Masukkan isi durian ke dalam periuk bersama gula melaka dan gula pasir.
Kemudian, jerangkan ke atas api dan kacau perlahan-lahan hingga empuk.
Perah santan kelapa anggaran dua mangkuk kemudian masukkan ke dalam periuk tadi bersama daun pandan.
Masukkan juga sedikit garam secukup rasa.
Kacau perlahan-lahan hingga mendidih, kemudian sesuaikan rasanya.
Setelah cukup masak bolehlah diangkat.
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment