Monday, November 26, 2007

Kek Sisik Ikan

Bahan2:
BAHAN A
10 biji kuning telur
2 biji putih telur
250gm gula halus
1 sudu makan ovallete
75ml air sejuk
1 tin seri kaya
½ botol kecil horlicks
250gm tepung hong kong
300gm mentega, dipukul bersama
4 sudu makan susu pekat manis
4 bungkus manisan masam manis (Hawflakes)

Cara2:
Pukul bahan A sehingga kembang.
Kemudian kaup balikkan tepung dan kacau hingga sebati.
Masukkan mentega yang telah dikacau hingga rata dan sebati.
Bakar 4 sudu makan adunan hingga masak.
Kemudian cucuk mencondong buah manisan ke atas lapisan kek.
Kemudian masukkan 4 sudu makan adunan lagi dan bakar, buat 2 lapis baru dicucuk lagi dengan manisan.
Ulang proses tadi hingga habis.

No comments:

Others Recipes