Bahan2:
BAHAN A
10 biji kuning telur
2 biji putih telur
250gm gula halus
1 sudu makan ovallete
75ml air sejuk
1 tin seri kaya
½ botol kecil horlicks
250gm tepung hong kong
300gm mentega, dipukul bersama
4 sudu makan susu pekat manis
4 bungkus manisan masam manis (Hawflakes)
Cara2:
Pukul bahan A sehingga kembang.
Kemudian kaup balikkan tepung dan kacau hingga sebati.
Masukkan mentega yang telah dikacau hingga rata dan sebati.
Bakar 4 sudu makan adunan hingga masak.
Kemudian cucuk mencondong buah manisan ke atas lapisan kek.
Kemudian masukkan 4 sudu makan adunan lagi dan bakar, buat 2 lapis baru dicucuk lagi dengan manisan.
Ulang proses tadi hingga habis.
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment