Bahan2:
1 peket perencah bubur pedas
200g udang
200g daging (direbus terlebih dahulu)
sedikit suhoon di kerat2
sekeping fucuk di potong kecil
santan
air
terung panjang (cincang halus)
petola (cincang halus)
baby corn (cincang halus)
daun mengkudu (di hiris nipis & direndam air suam untuk menghilangkan pahit)
Bahan B
3 ulas bawang merah
segengam udang geragau
garam
Cara2:
Tumis bahan B sampai naik bau dan agak garing, masukan daging, masak daging sehingga agak empuk, masukan udang & rempah bubur pedas, kemudian masukan air.
Setelah air mendidih, masukan sayur2(sayur, sohoon, fucok etc) tersebut.
Masak sehingga sayur tersebut agak layu dan masukan santan berserta garam secukup rasa.
Masak sehingga santan menggelegak dan sedia untuk dimakan
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment