Bahan2:
1 kek gulung/swiss roll
1 tin cocktail
1 kotak jeli kristal
Untuk Custard:
2 sudu besar tepung custard (bird custard)
1 tin susu cair ideal
2-3 sudu besar gula
sirap dlm tin cocktail
Cara2:
Potong kek gulung dan susun di dlm bekas.
Asingkan buah dlm tin dan sirapnya.
Custard dicampur dgn sdikit air dan dikacau.Susu cair dimasak atas api perlahan.
Campurkan custard tadi,gula, dan sirap cocktail sambil kacau supaya tak berketul.
Kacau hingga agak pekat.
Tutup api dan biarkan sejuk dlm 1-2minit.
Tuang atas kek gulung tadi sebagai lapisan ke2.
Susun cocktail atas lapisan custard.
Jeli kristal dimasak dan selepas disejukkan 1-2minit,tuang ke dalam bekas sebagai lapisan paling atas.
Sejukkan dalam fridge selame 2-3jam.
Sunday, December 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment