Bahan2:
20 gm agar-agar
1 liter susu cair
200 gm gula
500 gm jus tembikai susu
2 helai daun pandan
500 ml air
Sedikit cendol
Sedikit parutan agar-agar merah
Cara2:
Masak agar-agar bersama air sehingga mendidih & hancur.
Setelah mendidih campurkan susu cair, gula, jus tembikai susu & daun pandan.
Setelah masak, padamkan api.
Masukkan cendol & parutan agar-agar.
Tuangkan ke dalam acuan yang sesuai.
Biarkan sejuk, angkat & hidangkan.
Sunday, December 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment