Bahan2:
1 mangkuk tepung beras
1 biji kelapa(diperah sehingga santan
cair)
daun pandan
sedikit garam
Kuah:
Gula melaka }masak gula melaka bersama
Air }air sehingga cair.
Cara2:
Tepung beras dicampurkan dengan santan.
Kemudian kacau hingga sebati biarkan cair.
Bila sudah sebati @ rata(tidak berketul-ketul) tenggekkan di atas api yang sederhana. Masukkan daun pandan n garam secukup rasa(lemak).
Kacau selalu kemudian masak sehingga pekat.
Bila sudah masak, sejukkan di dalam bekas hidangan.
Kemudian boleh makan bersama kuah yang disediakan.
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment