Bahan2:
1 biji kek (saiz kecil)
200 gm yogurt beri hitam
100 gm gula aising
1 biji lemon (diparut kulitnya)
250 gm krim putar
16 gm serbuk gelatin
Cara2:
Panaskan gula aising dengan yogurt beri hitam sehingga gula larut.
Masukkan kulit lemon yang diparut, kacau hingga rata.
Biarkan sejuk baru dimasukkan krim putar & gelatin.
Kacau hingga sebati & tuangkan ke atas kek. Hias sesuka hati.
Monday, November 12, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment