Bahan2:
00 gm isi nangka, potong memanjang
300 gm gula pasir
500 ml gula melaka, cair
1 biji kelapa, ambil santan
1 liter air
1 helai daun pandan
Ais parut secukupnya
Cara2:
Panaskan air dan masukkan nangka, biarkan mendidih dan nangka masak.
Kemudian panaskan santan, gula pasir dan daun pandan.
Biarkan mendidih seketika dan bolehlah diangkat.
Masukkan nangka ke dalam mangkuk, tuangkan santan, kemudian taburkan ais parut dan gula melaka di atasnya.
Tuesday, November 13, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment