Bahan2:
1 ekor ayam muda
Sedikit minyak
5 ulas bawang merah atau 1 labu bawang besar (dihiris halus)
½ cawan lobak merah diparut
Hati ayam dipotong nipis
¼ cawan badam (digiling)
3 ¼ cawan tairu
1 camca besar ketumbar-digiling
3 ulas bawang putih- digiling
1 camca kecil garam-digiling
Sedikit air limau nipis
Cara2:
Ayam dibersihkan dan ditoskan, cucukkan dengan garpu.
Gaulkan ayam bersama bahan giling dan perapkan selama 20 minit.
Panaskan minyak, tumiskan bawang, hati ayam dan lobak merah, masukkan garam secukup rasa.
Kemudian masukkan bahan ini ke dalam perut ayam.
Pukul tairu bersama badam hingga sebati.
Bakar ayam selama 1 1/4 jam sambil direnjis-renjiskan tairu tadi pada ayam.
Monday, October 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment