Bahan2:
Semangkuk udang basah
2 sudu makan tomato sos
2 sudu makan cili sos
1 sudu makan minyak bijan
2 sudu makan minyak masak
Sesudu makan bawang putih giling
Sedikit air asam manis
Garam serta serbuk perasa secukup rasa
Cara2:
Buangkan kulit udang kemudian belah bahagian belakangnya.
Selepas dibasuh toskan airnya. Setelah itu goreng hingga masak.
Gaul udang dengan semua bahan-bahan di atas kemudian masak ke dalam pinggan panas yang telah dipanaskan. Setelah itu bolehlah diangkat dan dihidang.
Sunday, April 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Others Recipes
- Agar2 Dan Puding (9)
- Bihun/Mihun (4)
- Biskut (19)
- Bubur (11)
- Deserts (9)
- Kek (15)
- Kueteau (1)
- Kuih Muih (6)
- Laksa (3)
- Makanan Ringan (1)
- Masakan Antarabangsa (3)
- Masakan Ayam (12)
- Masakan Daging (7)
- Masakan Laut (1)
- Masakan Telur (4)
- Mee (6)
- Roti (7)
- Sup (8)
No comments:
Post a Comment